Av Yasmine Gómez

Jeg er født og oppvokst i Venezuela og har bakgrunn i hotell bransjen og utdannet meg senere som sykepleier i Norge. Siden jeg er glad i å jobbe med mennesker, trivdes jeg veldig godt i min jobb som sykepleier. Men dessverre ble jeg utsatt for en arbeidsulykke i 2004 med ekstreme konsekvenser og sykdom som nesten kostet meg livet.

Jeg ble meget deprimert, fikk masse angst og strevde veldig. Mitt liv slik jeg kjente det var borte. Alt var mørkt og ingenting hadde mening. Jeg så ingen grunn til å gå videre.

Medisinsk sett fikk jeg en 4 bokstavs diagnose og antidepressiva. Jobben jeg var så glad i mistet jeg, siden jeg var så redd og sliten. Vanlige arbeids oppgaver i huset var et ork. Å gå ut til min egen hagen eller hente posten var uoppnåelig, Jeg ble dårligere etter hvert som tiden gikk. Mer sliten, og følte at jeg var i veien for min familie. Alt dette fikk meg til å oppdage at tradisjonell medisin ikke kunne hjelpe meg med å bli frisk og det var da jeg begynte å søke etter alternative løsninger.

Jeg ble anbefalt å gå på kurs innen Rainbow Reiki® med Pål-Esben Wanvig. Jeg syntes at alt dette bare var humbug, men var så desperat etter å få litt av det som kalles et normalt liv tilbake at jeg kjøpte billett til Bergen og gikk på kurs hos han.

Den helga kommer jeg aldri til å glemme, Pål-Esben snakket detaljert om hva jeg måtte gjøre for å bli frisk og lykkelig igjen. Det var en del viktige spørsmål som ingen hadde stilt meg hit til. For eksempel: hva slags mat spiste jeg? Hvor mye vann drakk jeg daglig? Hadde jeg nok vitaminer og mineraler i kroppen? Hva med Ph balansen i kroppen? Elektrosmog i ditt miljø? Det ble også sagt mye om viktigheten av meditasjon og healing. Hehehe, jeg må bare le her jeg sitter, enkelte ting var så absurd og jeg var så skeptisk, men det var mange andre der som snakket om hvor mye disse teknikkene hadde hjulpet dem. Så min frustrasjon, smerte og ikke minst mitt ønske om å kunne nyte gode stunder igjen med mine flotte barn og familien, ga meg motivasjon til å prøve «disse metodene»

Det første jeg la merke til under min første behandling i kurset, var at jeg fikk ro og kunne for første gang i mitt liv høre mine egne tanker, det var som om støyen jeg hadde hatt i hodet i alle de år plutselig forsvant. Husker det som om det var i dag, det ble helt stille, tårene strømmet, og jeg følte meg hjemme for første gang siden jeg kom til Norge.

Når jeg kom hjem, tok jeg meg tid til å følge anbefalingene jeg fikk på seminaret og resultatene kom ganske raskt. Jeg fikk sove mer enn 20 min sammenhengende om natta. Noe som hadde vært umulig det siste året. Fikk også litt mer energi i hverdagen, små ting som å lage mat for familien ble igjen mulig. Jeg begynte å legge merke til detaljene som ga meg styrke og livet begynte å bli interessant igjen.

Flere uker senere kommenterte en venninne hvor godt det var å høre latteren min igjen etter så langt tid. Først da begynte jeg å bli klart over hvor deprimert og sliten jeg hadde vært.

De fleste banale ting som å kjøre ungene til skole, handle mat eller dra til legen på egen hånd, ble mulig å gjøre igjen etter noen få måneder. Glede og lyst til å leve spirte i meg på dette tidspunktet.

Jeg valgte å gå videre på flere seminarer, hver gang fikk jeg mer kunnskap og forståelse over meg selv og hvorfor jeg hadde havnet der jeg hadde vært. Det ble mange samtaler med min lærer, jeg jobbet videre med nye oppgaver. Meditasjon brukte jeg ofte for å roe ned helle mitt system. Pål-Esben gjorde meg oppmerksom på at jeg er et sensibelt menneske og mye av det jeg strevde med i mange år hadde også med å forstå og akseptere de talentene jeg ble født med. Han sa at i stedet for å bruke energi til å kjempe med meg selv og mine ressurser burde jeg inkludere det i mitt liv.

Takket være de verktøyene jeg har lært, har jeg blitt selvstendig igjen. Om ikke alt er 100% bra, håndterer jeg det på en helt annen måte enn før. Det hemmer meg ikke slik det gjorde.

Mange tårer og tøffe stunder har gått forbi. Mye hardt arbeid, spesielt med å konfrontere mine redsler og mine holdninger. Men det som virket så mørkt og trist, alt det som var så skremmende i mitt liv, og sykdomsperioden har gitt meg nye muligheter og nye måter å se og nyte livet på. Nye fantastiske mennesker har kommet inn i mitt liv.  Jeg kan igjen reise eller kjøre alene ditt jeg ønsker, sitte på en kafé og nyte en varm kakao i vinter kulde for meg selv, uten angst eller redsel. Jeg har fått en ny sjanse til en normal relasjon til mine 4 unger, et utrolig og annerledes sunt og kjærlig parforhold med min samboer.  Livet føles helt og herlig. Jeg er fri!!

Når jeg ser tilbake, tenker veldig på at det som var et så tungt, trist og mørkt kapittel i mitt liv. Det som skapte så mye negativitet, sykdom, frustrasjon og smerte. Det er egentlig det som har gitt meg mulighet til å skape et nytt og bedre liv.

Jeg elsker fremdeles å jobbe med mennesker, men nå blir det som White Feather Shaman og Rainbow Reiki Healer. Mitt dypeste ønske er å hjelpe dem som er der jeg en gang var.

Jeg har blitt en bedre og lykkeligere versjon av meg selv.

Navnjarletolle@gmail.com
Share This